fbpx

Työtaustaa

Elämäni aikana olen saanut tehdä hyvin monenlaisia sosionomin töitä vanhustenhoivasta lastensuojeluun. Olen työskennellyt sekä yhdistys- että järjestöpuolella. Tehtäviäni ovat olleet mm. kasvatusvastuullinen ohjaaja, järjestösihteeri sekä lasten ja nuorten tukivastaava. Minulla on kokemusta perheistä, erityislapsista, vanhuksista sekä ikä-ihmisistä ja myös maahanmuuttajista. Olen työskennellyt rikos- ja riita-asioiden sovitteluohjaajana Suomen suurimmassa sovittelutoimistossa. Voisinpa todeta, että työkenttänäni on ollut ihmiselämän koko kirjo ja sen moninaisuus, eri väestöryhmät ja heidän arkensa. Tämä on ollut minulle suuri rikkaus. Koen, että olen hyvin lähellä tavallisen ihmisen arkea ja minulla tämänkin puolesta olisi paljon annettavaa. Myös oma työttömyys ja töiden epävarmuus sekä kaikki siihen liittyvä on ollut avaava kokemus ja osaan täten samaistua tähänkin puoleen elämässä.

Moni tietää ja tunnistaa minut myös Miss Suomena vuodelta 1993. Tämä on tuonut elämääni monipuolisia työtehtäviä, kokemuksia ja kohtaamisia. Kun minut valittiin maan kauneimmaksi, taisin jo ensimmäisessä isossa lehtihaastattelussani kertoa vanhustenhoidon ongelmista ja vähempiosaisten auttamisesta vaikka minulta odotettiin jotain ihan muuta (kauneusalaan liittyvää). Kruunaamiseni jälkeen pääsin melko pian puhumaan televisioon yhdessä Anne Pohtamon kanssa Anna-Kaisa Hermusen luotsaamaan ohjelmaan juuri edellä mainituista asioista. En varmastikaan istunut mitenkään perinteiseen missikuvaan. Olin kuitenkin päättänyt, että saadessani ääntäni kuuluviin ja lehdistä palstatilaa, käytän oikeuteni yhteiskunnallisista asioista ja epäkohdista puhumiseen. Ihmisten lokerointia ja luokittelua olen aina karsastanut.  

Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja opetuslautakunnan jäsenenä toisella paikkakunnalla asuessani. Näissä luottamustehtävissä olen päässyt näkemään, mitä on vaikuttaminen kunnallistasolla ja miten päätäntäkoneisto ja demokratia toimivat. Olen myös ollut mukana asukas-ja vanhempainyhdistyksissä. Minulle on aina ollut tärkeää päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja niihin epäkohtiin, jotka estävät kanssaihmisiä elämästä itsensä näköistä, oikeudenmukaista ja hyvää arkea.

Jaa tämä sivu:
Valikko