fbpx

Valtikka vaihtuu

Olipa miellyttävä ja opettavainenkin kohtaaminen 5. helmikuuta Tampereella Metson kirjastossa huikean neljä kautta eduskunnassa istuneen “maalaispoika” Mikko Alatalon kanssa. Emme olleet aikaisemmin tavanneet, mutta rohkeana naisena suihkautin suihketta kainaloon ja otin yhteyttä häneen ja pyysin tapaamista. Mikko oli heti mukana ja tapaaminen järjestyikin tuota pikaa. Mikko pyysi minua tulemaan kuuntelemaan alustusta liikenneasioissa ja mikäs siinä, ajankohtaiset hankkeet ovat aina asiassa kuin asiassa mielenkiintoisia. Kyllä oli miehellä homma hanskassa, selkärangasta tuli jutut.

Alustuksensa jälkeen meillä oli hyvinkin inspiroiva keskustelu yhteiskunnan näköaloista, miltä näyttää kehitys maakunnissa ja mitä huolenaiheita on meillä Tampereella.
Myös Keskustan arvot ja vaalityö kirvoitti kielenkantamme. Sain Mikolta hyviä käytännön neuvoja, kiitos hänelle niistä.

Minulle oli tärkeää häneltäkin kuulla, että Keskustalle oli merkittävää saada Pirkanmaalta vahva naisehdokas, jolla on riittävästi elämänkokemusta, joka on räväkkä, mutta samalla lämmin. Tällainen on puuttunut ja eihän edustajana ole naista ollutkaan vuosikausiin. Naisena ja neljän lapsen äitinä ja sosiaalialan ihmisenä minulla on osaamista muksuista mummoon. Hoiva-asiat ovat minulle hyvin tärkeitä ja niissä olen valmis antamaan osaamiseni. Kannan huolta opettajien jaksamisesta ja siitä, että kasvatustyö on ulkoistettu meiltä vanhemmilta opettajille. Mielestäni opettajat on koulutettu opettamaan, eikä heitä pidä kuormittaa tehtäviä lisäämällä ja laajentamalla. Meidän on syytä muistaa se, että itsekin pitää ottaa vastuuta omasta arjesta ja sen ylläpitämisestä hyvinvoivana. Meille on hyvin tärkeää myös huolehtia niiden alojen ihmisten työssä jaksamisesta, jotka tavalla tai toisella hoitavat tai kasvattavat muita.

Mikosta välittyi rautaisen osaamisen lisäksi lämpö ja se, että hän on edelleen ja yhä se koko kansan laulattaja Alatalo sieltä Tammerkosken sillalta. Ehkä niitä “känkkäränkkäpäiviäkin” on eduskuntavuosiin mahtunut, mutta sehän on vain inhimillistä, vaikkei sitä ulospäin kohteliaana miehenä näyttäisikään. Nyt tavattuani Mikon ymmärrän hyvin hänen suosionsa ja äänestäjiltä saadun luottamuksen. Kansanedustajan kuuluu olla saavutettavissa ja läsnä, kun häneen otetaan yhteyttä tai kun hän liikkuu toreilla ja turuilla. Pitää olla sanavalmis ja puhua maanläheisesti sekä suoraan. Rehellisyys on ensisijaisen tärkeää.

Mikkoa tulemme ilokseni näkemään yhteisillä vaalikentillä ja -tapahtumissa ja hienoa näin!  Mikko on kunnioitettavasti laittanut itsensä likoon Pirkanmaalaisten puolesta, mutta nyt on käsillä vahtivuoron vaihdon aika. Nähtäväksi jää, kuka meistä Pirkanmaan Keskustan ehdokkaista tulee valituksi. Sydämestäni toivon, että Mikon keräämät äänet jo arvojen puolesta tulevat meille Keskustaan.

Jaa tämä sivu:
Valikko